22 вересня 2021 р.

Провели поетичну присвяту до Дня Полтави

Полтава для нас полтавців найкраща, а все тому що вона наша, рідна. Ми пишаємося досягненнями і здобутками наших талановитих земляків, цінимо її славну історію, тут виросли наші діти, підростають онуки. Кожного року полтавці 23 вересня святкують День міста. Користувачі бібліотеки-філіалу №7 напередодні свята зібралися на поетичну присвяту «Полтаво! Ти гордість наша незатьмарена, красуня мила, богом дарена»

Назва заходу – це поетичні строки із вірша «Полтаво, матінко моя!» полтавського поета Івана Яковича Нечитайла. Також на заході звучали вірші-присвяти рідному місту Марічки Бойко, Наталії Жовнір, Надії Коркішко-Воронцової, Надії Гринь. Звучала пісня «Моя Полтава», адже це також свого часу був вірш Анатолія Драгомирецького, який так вдало поклав на мелодію талановитий композитор Олексій Іванович Чухрай

А наостанок звучала пісня про полтавські галушки, але не всім відома на слова А. Лихошвая та музику В. Міщенка, а пісня, яка звучала на цьогорічному Міжнародному фестивалі «Полтавська галушка» у виконанні Тетяни Садохіної на вірші нашої користувачки, волонтерки, майстрині Катерини Калініченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар