12 жовтня 2020 р.

Приємний подарунок до Дня художника України

Вам подобається малювати? Більшість людей, які вважають себе нездатними до подібної творчості, не беруться за олівець, залишаючи цю роботу професіоналам — художникам або дизайнерам. Але, можливо, нам слід переосмислити ставлення до своїх навичок, тим більше, що малювання має так багато переваг, незалежно від того, наскільки гарний результат у вас виходить.

Сучасні люди звикли до того, що все відбувається швидко. Але малювання вимагає часу, а результат є нагородою за терпіння.

Для малювання потрібна постійна увага, тому, поки ви малюєте, ви більш тонко відчуваєте час. Це нагадує зосереджену медитацію.

Розфарбовування чорно-білих малюнків олівцями або фломастерами так само впливає на мозок дорослої людини, як і медитація. Цей простий метод допомагає при стресах, депресії, проблемах зі сном і підвищує концентрацію уваги.

Когнітивний нейробіолог доктор Стенлі Родскі стверджує, що метод розмальовки допомагає розвантажувати мозок і по суті є сучасною формою медитації.

Тепер наші користувачі матимуть змогу в цьому переконатися. Символічно, що в  День художника України бібліотека отримала саме книжки-розмальовки та набори кольорових олівців в подарунок. Що ж, спробуємо!                                        
                     

Немає коментарів:

Дописати коментар