18 січня 2021 р.

Ернст Теодор Амадей Гофман. Три імені, три таланти

Доля Ернста Теодора Амадея Гофмана склалася так, як зазвичай складалися долі багатьох сучасних йому обдарованих людей, щастя і гордість яких полягали в тому, що історія закликала їх до благородної місії будувати і примножувати вітчизняну культуру, а батьківщина не нагороджувала їх за цей подвиг нічим, крім образ, потреби і занедбаності.

Слава його знала на своєму великому шляху і злети, і падіння, пробилася крізь гордовито-мовчазне заперечення високої критики, боязкі напівпризнання таємних шанувальників і смертні вироки усіляких ворогів фантастики. І зараз спадщина Гофмана визнана безперечною художньою цінністю.

Його діяльність у мистецтві була багатогранною, різноманітною. Сімейна традиція звеліла йому стати юристом, але серце його належало мистецтву. Найдорожче йому була музика. Але найбільшу славу принесла література.

Про творчі здобутки німецького письменника, композитора, художника працівники бібліотеки-філіалу № 7 пропонують презентацію «Ернст Теодор Амадей Гофман. Три імені, три таланти».

Немає коментарів:

Дописати коментар