24 січня 2021 р.

Олександр Ірванець. Абетка життєвих асоціацій

Олександр Ірванець — український поет, прозаїк, драматург і перекладач. 24 січня йому виповнюється 60 років.

Широкій громадськості Олександр Ірванець став відомий після того, як вони разом з Юрієм Андруховичем та Віктором Небораком створили літературне об'єднання «Бу-Ба-Бу».

Професійний письменник, який закінчив Московський літературний інститут Олександр Ірванець нині відомий сатирично-іронічними віршами, скандальними п'єсами, есе, романами, відвертими, іноді шокуючими смаки вихованих українців висловлюваннями.

Він відносить себе до людей такого типу, для яких життя означає більше, ніж література.  Сам він не раз висловлювався: «Якщо б міг – не писав би».

Цікаве інтерв’ю взяла у Олександра Ірванця українська журналістка, ведуча, перекладачка, літературознавиця Ірина Славінська. Вона запропонувала погратися у «Букварик». Умови гри – літери українського алфавіту і абсолютно вільне поле асоціацій. І нехай говорить підсвідомість.

Працівники бібліотеки-філіалу № 7 на основі цього інтерв’ю створили презентацію «Олександр Ірванець. Абетка життєвих асоціацій», щоб познайомитись з сучасним письменником і цікавою людиною.

Немає коментарів:

Дописати коментар