21 вересня 2020 р.

Зустріч з письменником, фотохудожником, добровольцем Віталієм Запекою

Зустріч, яка відбулася 20 вересня в читальному залі, була неймовірною! Хто не попав – мрійте, щоб зустрітися із цією людиною! Віталій Запека. Фотохудожник, визнаний професіонал. Добровольцем на три роки йде на війну, притому, що армію не долюбляє, це м’яко сказано. Звісно, з фотоапаратом і робить там унікальні фото. Але цю людину війна збагатила не тільки фотоматеріалом, але ще й враженнями, які привели до роздумів. А вони стали книгами. Книгами незвичними, бо працюючи над ними автор вникає в написання настільки, що на той час випадає із реального буття.

Віталій розповідав не тільки історію появи в світ фотоальбому «Батальйон «Полтава». Роки війни. Фото та розповіді», але й з нього показував світлини тих людей, які стали прототипами його книги «Цуцик». Мабуть не дивно, що його книги насичені гумором, бо він просто за натурою людина, яка в усьому шукає позитив.

Головного героя книги Віталія «Герої, херої та не дуже» порівнюють з вояком Швейком, «Цуцика» порівнюють з «Білим Бімом Чорне вухо» та «Білим іклом». А нашим користувачам тепер буде нагода прочитати його книги та винести свої враження і судження. Подивимось, на стільки ми виконаємо побажання Віталія: «Тільки не плачте».

До речі, є нагода не тільки поспілкуватися з цією цікавою людиною, але й поїхати у Дніпро. В Дніпровському національному академічному театрі відбудеться вистава по його п'єсі на основі воєнно-сатиричного роману «Герої, херої та не дуже». Наші волонтери тільки «за» і вже, безперечно, готові відправитися 27 вересня в подорож.

Немає коментарів:

Дописати коментар