24 вересня 2020 р.

Сьогодні Всесвітній день моря

Ми його любимо – відпочиваємо: купаємося і засмагаємо; милуємося: фотографуємо, малюємо, пишемо вірші, співаємо пісні; мандруємо; використовуємо в господарських цілях…

Скільки ж морів на Землі? Точної відповіді немає. Наприклад, Міжнародне гідрографічне бюро виділяє всього 54 моря, деякі вчені вважають, що на нашій планеті понад 90 морів (не рахуючи Каспійського, Мертвого і Галілейського, які часто відносять до озер). Найбільш поширена версія, що морів все ж 81. Подібна розбіжність виникає з-за того, що вчені по-різному тлумачать саме поняття «море». Найбільш поширене тлумачення: море – це водойма, відокремлена частинами суші або піднесеннями підводного рельєфу. 

Прийнято вважати, що море – це ЧАСТИНА ОКЕАНУ, яка має унікальну флору і фауну. Хочемо Вам нагадати, що до Всесвітнього дня океанів була підготовлена презентація про корали. А що ж таке корали: рослини або тварини? На перший погляд може здатися, що корали — це рослини, які ростуть у прибережних ділянках та на мілководді в теплих морях. Але насправді корали — це кістяк колонії живих організмів, які називаються кораловими поліпами. Тож пропонуємо полюбуватися цією неймовірною красою.

Немає коментарів:

Дописати коментар