16 вересня 2020 р.

Літературні надбання рідного краю

     «Край талановитий, натхнення геніям ти щедро дарував», «Полтаво, ніжна квiтка степу, ти їх наснага, їх Свята земля...». Ці слова та деякі перефразовані з віршів полтавки Марійки Бойко стали назвою розділів книжкової виставки «Літературна Полтава», яка ознаменувала сьогоднішній день участі нашої бібліотеки в урбаністично-культурному фестивалі «Майстерня міста».
   Неможливо було представити всіх письменників, які пов’язані з Полтавою та нашим краєм. Тому розміщували і збірки, і довідкові видання, більше орієнтувались на письменників, які народились або творили і зараз живуть саме у нашому місті.
  Ви можете здивуватись, що на цій виставці немає творів Архипа Тесленка, Володимира Самійленка, Андрія Головка, Левка Боровиковського, Миколи Зерова, Василя Симоненка, Олеся Гончара, Володимира Малика, Олександра Ковіньки, Григора Тютюнника, Федора Гаріна, Петра Ротача і ще дуже-дуже багатьох наших земляків. Але книги цих та інших письменників є у фонді нашої бібліотеки і при бажанні Ви їх маєте змогу почитати.

Немає коментарів:

Дописати коментар