25 травня 2021 р.

Київ: від історії до сьогодення

Київ – не тільки столиця України, але й одне з найстаріших міст, яке було економічним та культурним центром у східній Європі. В ХІ столітті Київ був найбільшою столицею в Європі, місто у понад десять разів перевищувало Париж та було у п'ятдесят разів більшим за Лондон.

Але й сучасне європейське місто здатне здивувати будь-кого. Київ побудовано на схилах живописної річки Дніпро, що дає можливість милуватися неповторними панорамами мегаполісу. Поряд із численною кількістю сучасних хмарочосів, торгівельно-розважальних та бізнес-центрів розташовані цікаві історичні будівлі, пам'ятки мистецтва й архітектури, тихі вузькі вулички із своєю історією та неповторним шармом. Тут велика кількість зелених скверів, парків, фонтанів, музеїв, університетів, храмів, театрів, кафе, ресторанів та клубів на будь-який смак.

Як і кожна столиця, Київ живе насиченим та бурхливим життям – розвивається, реконструюється, стає кращим.

Коли Київ заквітчується цвітінням каштанів, то проходить святкування Дня міста, це відбувається в останню неділю травня. Вперше свято пройшло в 1982 році, коли столиці виповнилося 1500. Такий важливий ювілей відзначили масштабними заходами, а потім на декілька років про свято забули і лише з 1987 року стали відзначати щорічно.

Однак, це не єдиний цікавий факт про Київ, про найбільш цікаві факти з історії та сьогодення столиці працівники бібліотеки-філіалу №7 підготували презентацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар