17 грудня 2020 р.

Свята Варвара золотими нитками Ісусові ризи шила і нас навчила

Сьогодні хочемо всіх привітати з днем Святої Варвари, а особливо вишивальниць, вишивальників, шанувальників вишивання. Раніше вишивання для української жінки було буденною справою, а нині не кожна жінка шиє, а вишиває ще рідше. В Україні особливо шанують Святу Варвару жінки, бо за народною легендою свята Варвара Великомучениця вишила ризи самому Ісусові Христу. В день Великомучениці Варвари не можна прати, білити і глину місити – тільки вишивати і нитки сукати. Беручись до вишивання, треба хреститись і шептати: «Свята Варвара золотими нитками Ісусові ризи шила і нас навчила».

Хто вишиває – наснаги і насолоди Вам у чудовій справі, краси і неповторності Вашим вишивкам. Хто мріє вишивати – як найшвидше здійснити свою мрію, не втрачайте час. А хто цінує вишивку – той справжній українець. Неповторних Вам вражень, бо вишиті вироби – це справжнє прекрасне українське мистецтво! 

А в подарунок всім чудова пісня "Вишивала я" від жіночого складу театру народної пісні "Берегиня", художній керівник Сергій Асауленко. Вибачення за неякісне зображення, але яке ж щире виконання!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар