19 грудня 2020 р.

Миколай прийшов до нас!

День Святого Миколая, який в Україні відзначають у ніч з 18 на 19 грудня, – улюблене свято не тільки дітей, а й дорослих. У цьому святі прихована історія життя людини, яка жила у другій половині третього сторіччя. Миколай прославився своєю добротою, чуйністю і допомогою нужденним. За добродушність і милосердя Миколай отримав велику подяку і шану від людей і був піднесений до рангу святих.

Існує декілька прикмет та традицій святкування Дня Святого Миколая. Як каже українська приказка: «Якщо ти мені не віддаси до Миколи, то вже не оддаси ніколи». Відтак перш за все, потрібно віддати усі борги до Дня Святого Миколая.

Також на свято є традиція миритися і прощати, бо, як кажуть: «На Миколу клич друга, клич і ворога, обидва будуть друзі».

Проте найпоширеніша традиція серед українців є лист до Миколая. Напередодні свята діти пишуть листа, в якому згадують всі добрі і погані вчинки, які робили протягом року, а також пишуть свої побажання. А в ніч з 18 на 19 грудня кожному під подушкою Миколай залишає такі довгоочікувані подарунки.

У цей день прийнято не тільки дарувати подарунки, а й вітати один одного теплими словами. Колектив бібліотеки-філіалу №7 щиро вітає всіх з цим світлим святом - Днем Святого Миколая! Нехай він принесе всім мир і злагоду, родинне тепло, любов та здійснення мрій!

Немає коментарів:

Дописати коментар