14 квітня 2020 р.

Безцінні скарби рідної культури

       У 1983 році, за пропозицією Асамблеї Міжнародної ради з питань охорони пам’яток та визначних місць (ICOMOS), створеній при ЮНЕСКО, Центр культурної спадщини ЮНЕСКО оголосив 18 квітня Міжнародним днем пам’яток та визначних місць. Завдання свята – ще раз нагадати світовому суспільству про різноманіття культурної спадщини створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства, її вразливість та необхідність збереження для майбутніх поколінь. Девізом Міжнародного дня пам'яток та історичних місць стали слова: "Збережемо нашу історичну батьківщину".
Культурна спадщина України велична та багатогранна, нараховує понад 130 тисяч пам’яток, сім з яких визнані світом та включені до списку Всесвітньої спадщини України.
Україна сповнена своїми дивами. Вона несказанно багата на культурні пам'ятники та різні історичні визначні пам'ятки. Зараз ми позбавлені можливості подорожувати, але незабаром карантин скінчиться, і ми зможемо знову відкривати для себе багато нового і цікавого! Вивчайте, гордіться та бережіть свою історію!


Немає коментарів:

Дописати коментар