16 квітня 2020 р.

ГОРТАЮЧИ СТОРІНКИ «Щоденників читання»

     Сьогодні буду говорити про своє кохання з першого погляду, точніше сказати з першої книги, а от назва її «Кохання з першого погляду». Звісно, це роман Ніни Фіалко, але мова йтиме не тільки про цей.
     Перечитала всі книги. І читала не відриваючись, як читають на перебій і користувачі нашої бібліотеки, бо вони по-життєвому мудрі. А ще натрапила на сюжет про презентацію книги письменниці в Тернополі в 2012 році, де про неї говорять як «відому у вузькому колі». Чого не скажеш зараз, з чим я і вітаю письменницю, адже завжди приємно, коли твої старання і твоя праця недаремна. Хай це Вас, Ніно Іванівно, підтримує і надихає на нові подвиги, тобто книги.
Цитати з різних творів, небагато, бо навіть не слова, а і всі сюжети повчальні і примушують задумуватись і аналізувати. Наприклад, роман «Коли брати стають ворогами», треба тільки читати, бо втомишся цитувати. Наші деякі читачі навіть купують цю книгу, уже прочитавши у нас, щоб мати свою власну.
 «КОХАННЯ З ПЕРШОГО ПОГЛЯДУ»
«Якби не кляті заробітки, то набагато більше сімей були б щасливими і менше сиріт залишалося б при живих батьках. Мене вже ніяким пряником не звабиш їхати за кордон по довгі гроші. Там можна відпочивати, а жити треба у тій країні, де народився».
«Повне щастя людина відчуває тоді, коли щодня може голубити дітей і бачити очі коханої людини».
 «ЗЛАМАНІ ЖОРЖИНИ»
 «Не в красі суть людини, а в її душі».
«Минуле ходить за нами по п’ятах і ніколи не дасть про себе забути. У цьому житті ми зав’язані з ним до смерті».
«Як виховати дитину, щоби в неї не було рабської покори? Як змінити психологію, щоб людина поважала себе і свою державу? Щоб спочатку було бажання зробити добро для держави, а собі лише потім. У наших душах панує шкурний інтерес, тому ми поодинці й боремося, мов кошенята в розчині».
«Велике щастя, коли мати усвідомлює, що її діти на правильному шляху».
«Матері люблять своїх дітей у добрі, а ще більше –  в біді».
 «НЕБЕЗПЕЧНА МЕЖА»
 «Одне велике щастя чоловіка складається з трьох малих: від кого народитися, від кого навчитися і з ким одружитися. Перше щастя від людини не залежить, друге – великою мірою залежить від першого, а от третє – найбільше. Якщо керуєшся не розумом, а серцем, то тільки матінка-фортуна визначає найбільше чоловіче щастя. І це третє може зробити з двома попередніми що захоче: звести чоловіка нанівець або ж підняти його на п’єдестал».
 «В природі є закони, на які слід зважати. Ми повинні йти в ногу з нею, але знати свої межі. В людських стосунках також є межа, через яку переступити не можна. Змінити призначену лінію долі, може, кому і вдається, але нам це невідомо».
 «Тільки любові для України замало. Треба з цим жити, доводити любов своїми вчинками та помислами, тоді й відчуваєш, що вона любить і тебе. Але дуже розраховувати на велику любов до себе не варто, бо нас багато, а Україна одна».
 «Людина народжується для добрих справ, але хто винен, що в її свідомості формується різне уявлення про добро».
 «РІКА ЖИТТЯ»
 «Життя минає, як ріка пливе: то тече повільно, і вода в ній чиста та прозора, то стає бурхливою і каламутиться».
 «Час рікою пливе і життя змінюється за своїми законами, незважаючи на наші бажання».
 «Якщо людину кохаєш, то бачиш у ній тільки те, що тебе приваблює, а решта додається. Та й коли в людині щось відібрано, то Бог додає в чомусь іншому і воно завжди переважає».
 «ХОЛОДНИЙ ВІТЕР ПЕРЕМІН»
 «В житті все треба робити вчасно: одружитися, народити дітей, сказати потрібне слово, вчасно замовкнути у сварці, а найголовніше – вчасно збагнути, що все треба робити вчасно».

Немає коментарів:

Дописати коментар