7 квітня 2020 р.

Зі святом Благовіщення!

     Кожного року 7 квітня християни  відзначають велике релігійне свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Цього дня Діві Марії з’явився Архангел Гавриїл і приніс благу вість про те, що вона стане Матір’ю Божого Сина. У православному християнстві це одне з 12 найважливіших свят.
Одним із символів Благовіщення є білі голуби на блакитному небі, які уособлюють благу звістку, що нам зараз особливо актуально.
Загалом Благовіщення для нас, українців, багато в чому особливе. Це третя зустріч весни, після Стрітення і Сорока Мучеників, остаточна перемога весни над зимою, початок нового землеробського року.
У цей день є безліч прикмет і заборон. Кажуть, що цього дня земля відпочиває, тому в жодному випадку не можна її торкатися. За повір’ям, в це велике свято птахи навіть не в’ють свої гнізда. За прикметами, єдина зозуля не святкувала Благовіщення. Вона почала вити гніздо, тож за це її покарав Бог. Дотепер вона немає власного гнізда, а свої яйця підкидає у гнізда інших птахів. З усіх усюд в це свято виповзають гадюки, змії, вужі та жаби, які спали всю зиму. Тому слід бути особливо обережним і не ходити нікуди в ліс чи заболочені місцевості. На Благовіщення заборонено займатися важкою фізичною роботою. Не можна в це свято нікому нічого давати з дому, адже разом і з позиченими речима, ви віддасте добробут і достаток. У це велике свято треба допомогти бідним людям, які просять милостиню.
У свято Благовіщення Пресвятої Богородиці від всього серця хочемо Вас привітати і побажати міцного здоров'я, душевного спокою і рівноваги, взаємної любові, щастя і достатку!

Немає коментарів:

Дописати коментар