21 квітня 2020 р.

Історія про справжнє кохання, заради якого варто боротися

       Якщо не знаєте чим зайнятися – дамо корисну пораду. Є привід сьогодні згадати історію кохання, яка популярна уже декілька десятиліть. А розказана вона англійською письменницею Шарлоттою Бронте, яка народилася 21 квітня 1816 року. Можливо, навіть, у Вас вдома є ця улюблена не одним поколінням книга «Джен Ейр», яку романтичні особи перечитали не один раз. Між іншим, цей твір вважають частково автобіографічним, він також є одним з найвідоміших романів у Великій Британії.
                               https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=1310
          А ні – то можна  переглянути  фільм, адже  за  мотивами  «Джен Ейр» було знято  декілька  фільмів і серіалів: (фільм, 1910; телесеріал, 1983; фільм, 1996; мінісеріал, 2006; фільм, 2011).      
                               
         А  після  карантину  буде  нагода  перевірити, взявши в бібліотеці книгу, який формат цікавіший – книга чи фільм.
У Шарлотти Бронте, так само як у її сестер Емілі та Енн і брата Бренвелла, рано виявились мистецькі здібності. Всі діти сім'ї Бронте полюбляли літературу і музику. Ще у 1826 році Шарлотта разом з братом почали, граючись, писати історію вигаданої країни Енгрії, що за їхніми задумами знаходилась десь у Західній Африці, в дельті Нігеру. Натомість дві інших сестри вигадали країну Ангору. Діти багато років дописували історію країн і в цій творчості проявилась неабияка обізнаність з тогочасними політичними справами Англії. Ці знання діти брали з газет, до читання яких їх змалечку привчив батько, суворий і похмурий за натурою. Три сестри Бронте стали письменницями, твори кожної з них набули популярності, однак найвизначнішою постаттю в родині і досі залишається Шарлотта Бронте та її романи «Джен Ейр», «Вільєтт», «Вчитель».
   Дитинство Шарлоти та її сестер описане у книзі для дітей  «Володимир Лис про Сократа, Данила Галицького, Фернандо Маґеллана, Ісаака Ньютона, Шарлотту, Емілі, Енн Бронте».

Немає коментарів:

Дописати коментар