26 листопада 2020 р.

Запалим свічку, хай зігріє душі усіх, кого забрав Голодомор

Літопис буття нашого народу зберігає пам'ять про багато історичних подій, як славетних, так і драматичних. Однією з найбільш жахливих трагедій для України став Голодомор1932-1933 років.

Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна. Голодомор був засобом для винищення, упокорення всього українського селянства, насадження йому бездуховності. Голодомор приніс не тільки страждання і мученицьку смерть. Він приніс на українську землю страх, який до цих пір живе серед нас. Тільки правда про геноцид українського народу і пам’ять про кожного невинно убієнного може звільнити націю від цієї важкої спадщини.

Щороку в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів невинно загиблих українських громадян, які у 1932-1933 роках були виморені штучно організованим голодом. Ці сумні, жахливі, болісні події бентежать пам’ять та ятрять душу кожного свідомого громадянина.

На знак вшанування жертв Голодомору працівники бібліотеки-філіалу № 7 підготували віртуальну виставку-пам'ять «Запалим свічку, хай зігріє душі усіх, кого забрав Голодомор», на якій представлено праці українських і зарубіжних науковців, письменників, які переконливо розкривають причини, перебіг, масштаби та наслідки цієї страшної події, яка забрала мільйони життів безвинних людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар