12 листопада 2020 р.

Невичерпні запаси доброти «Невтомних бабусь»

Народна мудрість гласить, що добро завжди повертається сторицею. Кожній людині хочеться відчувати добре ставлення, допомогу, підтримку. Але чи готові всі повсякчас робити добрі вчинки? Не кожен на це здатен, але будемо сподіватися, що таких людей стає кожен день більше.

Хочеться нагадати, що 13 листопада 1998 року на Першій конференції Всесвітнього руху доброти в Токіо було засновано нове свято. Його ініціатором став волонтерський рух «За доброту», що з’явився в Японії 1997 року. А вже офіційно Всесвітній день доброти затвердили у Сінгапурі 18 листопада 2000 року на третій конференції Руху доброти.

Рух доброти затвердив декларацію, в якій написано, що людська доброта має фундаментальну важливість як головна умова осмисленого життя. Глобальне прагнення учасників руху – створити світ, здатний співчувати і виявляти доброту. Символом свята є відкрите серце. А суть святкування в тому, щоб нагадати людям про важливість прояву людяності і взаємодопомоги в сучасному житті.

Волонтери загону «Невтомні бабусі» мають невичерпні запаси доброти і кожного дня по часточці її дарують, щедро вкладаючи у ті речі, що передають бійцям на передову.

Немає коментарів:

Дописати коментар