14 травня 2020 р.

ГОРТАЮЧИ СТОРІНКИ "Щоденників читання"

    Дивний збіг в записах щоденника – книга Ганни Медвідь «Піднімайся і йди», а далі прочитана книга Анни Хоми «Заметіль» і цитата, яка ніби коментує цю назву: «Той, хто впаде, навчиться вставати. Той хто встане, зможе розпочати шлях нагору. Той, хто все знає наперед, вийде їм назустріч».
 А цитата із книги Ганни Медвідь «Піднімайся і йди» така: «Ніколи не можна так сильно хотіти чогось. Якщо воно тобі не дається, значить не треба. Не твоє  воно». Цитата наче підсумовує історію сильної цілеспрямованої жінки, яка мріяла про продовження роду. Життя Ізабелли, сповнене загадок від народження, повне трагедій і знахідок, сумнівів і помилок, кохання та дружби, зв'язку минулого та сьогодення. Вона робила помилки і розплачувалася за них дорогою ціною, пережила біль втрати, сумнівалася і страждала, але не втратила надії на щастя, яке в кожного своє.
 Ганна Медвідь так говорить про свої книги, цей роман один тільки з її творчого здобутку: «Мої книжки — для звичайних людей, яким хочеться забути про проблеми, зануритися в історію, яка легко й доступно читається, і дочитати її до кінця. Їх можна брати з собою у відпустку, читати в транспорті чи перед сном або замість того, щоб сидіти перед екраном телевізора, коли там дійсно нічого дивитися».
 Анна Хома – письменниця і фармацевт, психолог. Не любить говорити про свої твори, але любить, щоб інші говорили те, що вони про них думають.
 Книга “Заметіль” – мелодраматична проза  про одвічні любовні проблеми,  могла вийти друком  в 2003 році (тоді письменниця не дійшла згоди щодо ілюстративного оформлення), але  вийшла друком в 2012. Її книга як неочікувана розповідь про життєві колізії, де все перевертається з ніг на голову і навпаки. Початок роману  - дівчина-інтерн з хорошими перспективами раптом кидається з вікна восьмого поверху, ведучи при цьому полеміку з Богом у власній голові. Інтригуюче, цікаво, емоційно…справжня драма переплітається з глибоким психологізмом. Можна зробити  висновок - від долі не втечеш, а все пізнається в порівнянні. Трагедія і біль, що приходить за нею, можуть змінитися всеохоплюючим щастям, якщо докласти краплиночку зусиль. Що б там не казали, але нове життя завжди краще за пройдене, новий виток спіралі завжди вищий за попередній і поки це не усвідомиш, не відчуєш полегшення... Рекомендовано всім, кому потрібен невеличкий "струс", і не спішіть робити передчасні висновки, все може виявитися зовсім не так...

Немає коментарів:

Дописати коментар