5 травня 2020 р.

Найщиріші вітання Олексію Івановичу Чухраю з нагоди Дня народження!

З середини квітня, кожного дня у виконанні різних людей слухала неповторну пісню «Моя Полтава» в Фейсбуці. Чудова нагода проспівати неофіційний гімн Полтави та викласти в Інтернет! Кожному виконавцю ставила лайки, але подумки кожен раз дякувала автору чаруючої музики – композитору Олексію Івановичу Чухраю. Він, до речі, автор музики Гімну Полтави і Гімну Полтавщини. Радісно, що «Мою Полтаву» люблять, знають, а прикро, що ця акція не продовжилась до 5 травня. Запитаєте чому? Бо 5 травня скромний, талановитий, трудолюбивий, добродушний Олексій Іванович святкує день народження! 
     Жаль, що карантин цього року завадить зустрічі в стінах нашої бібліотеки. Нашій дружбі уже восьмий рік, святкували Олексію Івановичу в бібліотеці 75-ти і 80-ти річчя, вшановували Раїсу Кириченко, Дмитра Луценка, Бориса Олійника, кожного разу виконуються пісні на слова Тараса Шевченка.
Член Національної спілки композиторів України Олексій Чухрай кілька десятиліть працює викладачем Полтавського музичного училища імені М. В. Лисенка. Він виховав плеяду талановитих баяністів. Його учні – музиканти, визнані не тільки в Україні, а й за кордоном, які впевнено здобувають перемоги в міжнародних конкурсах.
Не перестаю дивуватись невтомній працелюбності Олексія Івановича, бо ще ж робота над створенням нових пісень, керівництво творчим колективом “Оберіг” Шевченківського територіального центру соціального обслуговування. Саме з цим колективом він постійно «гастролює» в нашій бібліотеці. Два, а той три концерти на рік, враховуючи його зайнятість – це дуже почесно і приємно для нас. Звісно привітання цього року будуть тільки по телефону. Але я приготувала подарунок, який хочу показати усім. Це привітання, звісно, під акомпанемент пісні «Моя Полтава», всі фото зроблені у нашій бібліотеці. Я хочу, щоб Ви побачили в якій теплій, невимушеній, дружній атмосфері проходять наші зустрічі. Хай і надалі музика Олексія Івановича лікує й окриляє душу відданих поціновувачів його таланту!

Немає коментарів:

Дописати коментар