24 травня 2020 р.

ГОРТАЮЧИ СТОРІНКИ "Щоденників читання"

     Мимоволі в «Щоденнику читання» вихопилось слово, таке уже звичне і донедавна неочікуване в нашому житті – «в масках». Виявилось, це книга  Денисенко Лариси «Танці в масках».
Люблю цю письменницю за різноплановість її творчості, багато читала і кожен раз щось відкривала для себе зовсім інше. Згодом планую більше розповісти про автора.
Так от, цей роман перенесе Вас в Корею і розповість про ритуали з масками. Особливості цих ритуалів описано вже на початку твору. Також в  тексті присутні міфологічні та філософські мотиви та певна кількість палкого еротизму. В центрі сюжету – українська дівчина, що у пошуках пригод чи то кращого світу опинилася у Південній Кореї, а також корейська дівчина зі своїм особливим світобаченням.
 Ну а тепер – декілька цитат із твору. До речі, можете послухати цю книгу:       https://www.youtube.com/watch?v=Wk_do19Q0U4 
«Ви часом не помічали, що все найгірше трапляється раптом, хоч як до нього не готуйся, хоча мені важко уявити собі людину, яка постійно готується до такої зустрічі. Звісно, що радість так само приходить раптом, але хто буде докоряти за це радощам? От прийшла радість, і добре».
«Наші думки, вони можуть матеріалізуватися, а ми люди, не вміємо постійно думати про краще. Думки про щастя швидкоплинні, як саме щастя, не знаю чому, але їх легше відпускати від себе. Частіше ми думаємо про погане, копаємося в цьому поганому, крутимо з різних боків, от і маємо».
Напис на традиційній корейській масці:
«…І починався святий традиційний танець, де в кожної маски була свою роль. Потім маски спалювали і люди вірили, що всі нещастя зникли разом з димом».

Немає коментарів:

Дописати коментар