13 березня 2021 р.

Обереги для бійців до Дня добровольця

Добре, що в Полтаві вже знають волонтерський загін «Невтомні бабусі», що діє при бібліотеці-філіалі № 7. Працівники Міського будинку культури запросили волонтерів до участі у мистецькій акції, яка приурочена Дню добровольця.

Ідея була чудова – в центрі міста плести сітку. Але технічно це не вдалося, тому що каркас, на якому плетуть сітки волонтери стаціонарний, а не мобільний, який легко переміщується. Тоді запропонували майстер-клас по виготовленню ляльок-мотанок, наповнених духмяними травами. Такі обереги учасниці гуртка «Українські вечорниці» та волонтерського загону «Невтомні бабусі» виготовляють буквально з перших днів, коли розпочалося відстоювання територіальної цілісності України. Вони передають не тільки теплі почуття і добру енергетику, але й аромат українських трав, а трави м’ята, меліса, чебрець навіюють спокій і атмосферу рідної домівки.

Першими учасниками майстер-класу були хлопці, а згодом дівчата – студенти Полтавського педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Потім доєднувались і школярі, і навіть зовсім юні патріоти, яким допомагали батьки виготовляти обереги. 

Найменшій учасниці настільки сподобалось, не дивлячись на те, що все-таки ручки замерзали, що вона сказала: «А ви й завтра тут будете на роботі, то я обов’язково прийду». До речі, хороша ідея періодично робити такі спільні виготовлення оберегів. Це об’єднує людей і дарує чудові миті спілкування, а ще й приносить користь – наші захисники відчувають нашу підтримку.

Немає коментарів:

Дописати коментар