23 березня 2021 р.

Чудовий подарунок – книга про благодійність для благодійників

Від Громадської організації Центру розвитку благодійності та Благодійного фонду «Клуб добродіїв» наша бібліотека отримала книгу Лори Арріллага-Андерссен «Благодійність 2.0: Змінюй світ ефективно». За кошти відправника розіслали 100 видань у 100 різних бібліотек України. Ми стали однією з них.

В «Клубі добродіїв» називають це видання вудочкою, а не рибкою! Тобто на досвіді, який описує автор, можна вчитися як розпочати благодійність, або зробити свою доброчинну діяльність більш ефективною. Лора Арріллага-Андерссен називає благодійником кожного, хто ділиться з іншими будь-чим – часом, грошима, досвідом, навичками та суспільними зв’язками – із наміром створити кращий світ. Для отримання цієї книги ми просто заповнили анкету, але хочеться підкреслити, що потрапила вона саме туди, де буде не тільки цікавою, але і корисною. Адже у нашій бібліотеці є ціла команда активних доброчинців – волонтерський загін «Невтомні бабусі». А досвід і знання роблять нас тільки успішнішими і сильнішими.

Навіть уже звернули увагу на розділ, який навчить і дасть змогу розширити горизонти своєї діяльності. Другий розділ «Крапля за краплею: Нові способи змінити світ» цієї книги розпочинається своєрідним девізом: «Збагатіть свою благодійність зв’язком з іншими – використовуйте віртуальний світ, щоб змінити реальний».

Адже зараз ми маємо можливість через Інтернет ділитися не тільки досвідом, успіхами, підтримувати одне одного, але й разом робити добру справу. Маємо чудовий приклад. Надійним другом і помічником у багатьох наших починаннях, ініціативах є волонтерка Ліна Пітулей, справжня і щира українка, яка зараз мешкає в Канаді. Нещодавно вона отримала заслужені нагороди  – медаль «За милосердя та турботу» від Всеукраїнського об’єднання «Країна» та грамоту.

  Тож разом із «Невтомними бабусями» невимовно радіємо за ту нагороду, яку пані Ліна отримала. Нагорода заслужена! Щирі вітання!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар