20 березня 2021 р.

Три щастя від Інни Снарської

Сьогодні Міжнародний день щастя. Я на нього натрапила в збірці «Два неба» пані Інни. Книга, мабуть, не випадково трапилась мені під руку. Бігло переглянувши зміст, мимоволі на останній сторінці вихопилось дві назви «ЩАСТЯ», а потім ще одна «Невигадана історія про ЩАСТЯ». Яке воно різне… Отже, визначення щастя, історія про щастя маленької дівчинки та поетичний етюд. Вам для настрою від Інни Снарської.

ЩАСТЯ

Щастя – це почуття, як любов чи ненависть. У щастя є своя протилежність – нещастя. Але нещастя – це щось конкретніше, його легше описати словами. Щастя описати неможливо. Воно або є, або його немає. Це момент ейфорії, особливого піднесеного стану свідомості, коли людина переповнена радістю по вінця. Щастя – це відчуття довершеності, досконалості, повного прийняття себе.

Невигадана історія про ЩАСТЯ

(З розповіді маленької дівчинки)

«У нас вдома живе собака, кішка і морська свинка. Одного разу я вийшла на вулицю, дивлюся – на дереві канарка сидить. Сумна-сумна, мабуть, загубилася. Ми її забрали додому, нехай з нами поживе. А потім у неї народився маленький канарчик. Оце диво так диво! І в той же день у кішки народилися кошенята, у собаки – собачата, а у морської свинки…М-м-м…Як це сказати? Поросята чи що?..»

ЩАСТЯ

Марнота слів одкрилася мені…

Світлана Жолоб

Відболить, відплаче, відцвіте,

Відмовчить тополями стрункими,

Ми з тобою знову не про те,

Сніг пішов дорогами чужими.

Птиця щастя пурхнула в гілки,

Зранку тиша звила там гніздечко,

І кружляють втомлені граки

Ніби тіні від тополі-свічки.  

Немає коментарів:

Дописати коментар