11 травня 2020 р.

Відкрийте для себе «Акустику тіней»

      Карантин активізував блог нашої бібліотеки і публікації стали майже щоденними, кожен раз намагаємось розповісти щось цікаве, інформативне, певною мірою пов’язане  з книгами, письменниками  або життєвими подіями країни і світу. Отже, блог зараз можна порівняти з своєрідною газетою, але в електронному вигляді. Хочеться поділитися враженням про такий вид інформації як ПОДКАСТ.
   Це цифровий медіа-файл або низка таких файлів, які розповсюджуються інтернетом для відтворення на портативних медіа-програвачах чи персональних комп'ютерах. За змістом вони можуть нагадувати радіо-шоу, звукову виставу, містити інтерв'ю, лекції чи будь-що інше, що належить до усного жанру. Термін «podcast» є поєднанням назви портативного програвача музики iPod та слова broadcast. Ведучого або автора подкасту часто називають подкастер. Подкаст як сферу діяльності називають подкастингом. На відміну від слухачів радіо, які слухають те, що їм пропонує радіостанція, подкастинг дозволяє самостійно обирати те, що ви не хочете слухати чи не хочете дивитися. І найголовніше: саме у той час, коли вам зручно ввімкнути свій програвач. Цей новий спосіб поширення аудіо та відео через мережу Інтернет існує лише кілька років і дозволяє створювати матеріали кожному охочому. Цим подкастинг і відрізняється від, наприклад, радіостанції, де працюють професійні журналісти. Подкастинг можна не лише створити будь-кому, але й надати його для перегляду чи прослуховування кожному, хто зацікавиться в Інтернеті.
 Пропонуємо – відкрийте для себе подкаст «АКУСТИКА ТІНЕЙ», який стане у пригоді поціновувачам світової літератури. Авторка проекту Іванна Шкромида.
 Це 17 цікавих  історій про найвидатніших світових письменників та деякі специфічні літературні явища, кожна історія тривалістю дещо більше години.
 На початку дещо таємнича мелодія, зразу можна подумати, що буде щось нереальне, але потім приємна розповідь, музичне оформлення і цікаві факти життя письменників.
 Тут Ви маєте змогу послухати про історію  життя письменників Габріеля Гарсіа Маркеса, Вільяма Берроуза, Германа Гессе, Альберта Камю,  Джорджа Орвелла,  Чарльза Буковскі, Ернеста Гемінґвея,  Антуана де Сент-Екзюпері, Рея Бредбері, Франца Кафки.
 Займайтесь своїми справами і слухайте нову цікаву інформацію, щоб  не тільки дізнатися про письменника, але згодом прочитати і його книгу.

Немає коментарів:

Дописати коментар