16 травня 2020 р.

ГОРТАЮЧИ СТОРІНКИ "Щоденників читання"

       Юлія Гук — молода вінницька письменниця, яка свій дебютний роман «Німа» вперше видала власним коштом накладом у 500 примірників. Тема його гостро соціальна — шлях молодої, творчої, талановитої людини у світі, де майже все продається й купується.
Головну героїню твору  звали Тасіта. Латиною — «німа». Доля наче пошуткувала, прирікши її бути непочутою у її щоденному крику… Колись старанна школярка і талановита художниця, вона зазнала нищівної поразки. Це був лише мистецький конкурс, але хіба життя — не той самій конкурс?.. Тася здалася ще до боротьби... Секс, алкоголь, безкінечні цигарки, досить умовні друзі-неформали… І два невдалих романи: до нього, і до неї… Вже перебуваючи на самій межі, Тася зустріне вуличного музиканта Жара. Мудрий, терплячий, він чомусь узяв її під свою опіку. Це була чесна домовленість. А коли їй прийде край, дівчина зрозуміє: тягти своє життя з темного підвалу до сонця вона мусить сама. Бо там на неї чекають.
 Адже є люди, які з’являються в нашому житті в потрібний момент, але  такими ж людьми можемо стати для когось і ми самі.
 Хороша книга молодої письменниці, що примушує згадувати, думати, змінювати...
 «Ніхто не народжується просто так. Усі приходять у цей світ для чогось. Щоб світ розвивався так, як задумано кимось вищим. Саме тому у світі існує місце для кожного».
 «Знаєш чим вимірюється людська сила? – Вона вимірюється рішучістю. Поривом, який визначає, на що ти здатен. Що можемо витерпіти й проігнорувати. Це і є твоя внутрішня сила».
 «Обмежена уява про художника – це смертельний вирок його творчості. Так стають вчителями, але не здатні створити власний шедевр».

Немає коментарів:

Дописати коментар