17 квітня 2021 р.

Україна сповнена дивами

Інформаційний колаж

до Міжнародного дня пам’яток 

і визначних місць

В Україні налічується безліч історико-архітектурних і культурних пам'яток, споруд. Серед них і пам'ятки архітектури, які відносяться до різних епох і історичних етапів, – замки і фортеці, храми і собори, міські укріплення, які займають видатне і значиме місце в українській культурній спадщині.

Замки – одні з найцікавіших пам'яток історії, яких в Україні було понад 5000, проте від більшості з них сьогодні немає й сліду. 116 твердинь — або лише їх руїн — збереглося до нашого часу. Найвідомішими є замки, які знаходяться на заході України. Замки є найвідвідуванішими місцями країни, а ще кожен замок крім своєї історії має легенду, містичну, таємничу і загадкову.

А яка легенда без привидів? Кажуть, кожен замок має своїх привидів. Нібито це душі, які зависли між світами мертвих і живих та не можуть знайти спокою ніде. Блукаючи коридорами та проникаючи крізь зачинені двері, напівпрозорими тінями та ледь чутними звуками вони лякають живих. Люди запевняють, що бачили їх, і часто у різні часи й у різних місцях описують одне і те ж. Чудово відчувають їхню енергію і тварини. Що це, містика? Можливо, та беззаперечним залишається те, що на землі є особливі місця і будівлі, де відбуваються дуже дивні речі. Саме цій темі присвячена презентація, яку працівники бібліотеки-філіалу №7 пропонують переглянути.

Немає коментарів:

Дописати коментар