1 квітня 2021 р.

Віртуальна подорож Гоголівськими місцями

Колорит звичаїв і обрядів, життя і побуту старожитнього українського села, які стали основою восьми повістей «Вечорів на хуторі біля Диканьки», свого часу зробили 22-річного письменника-початківця Миколу Гоголя відомим і популярним. А зараз цей твір, як і інші твори письменника, уже належить до шедеврів світової літератури.

В цьому році виповнюється 190 років з дня, коли вийшов перший том книги. Оповідачем всіх подій, які нібито він зібрав і видав, виступає пасічник Рудий Панько. Відьми, чорт, мавки, страховиська потойбіччя – це і веселий, а інколи і страшнуватий світ Микола Гоголь створював за розповідями своєї матінки. Адже виріс він у чудовому, мальовничому куточку України – на благодатній Полтавщині.

Працівники бібліотеки-філіалу № 7 пропонують здійснити віртуальну подорож «Гоголівськими місцями». Гоголь жив і в Росії, і в Італії, побував у Франції, Єрусалимі. Але недарма вибрані ті місця, де минули дитячі роки Миколи Гоголя, де формувався його світогляд. В результаті саме ця земля дала йому крила для польоту, саме тут він черпав натхнення для своїх безсмертних творів. На батьківщині письменника трепетно зберігають пам'ять про свого земляка і радо зустрічають гостей. Олесь Гончар писав: «Як би Ви не вважали, що добре знаєте Гоголя, він стане Вам ще ближчим, якщо відвідаєте його рідні місця».

Немає коментарів:

Дописати коментар