3 червня 2020 р.

Рушники – подарунок на передову від вишивальниць-волонтерок бібліотеки-філіалу №7

    Наближається третє за важністю після Різдва та Великодня церковне свято – День Святої Трійці (П'ятидесятниця). На Трійцю прийнято прикрашати будинки запашними травами, які символізують відродження всього живого на землі. Віряни цього дня відвідують святкову службу в церкві, а після неї запрошують в гості близьких родичів і друзів, дарують подарунки. А ще є така прикмета – щоб всілякі негаразди та хвороби обходили стороною, на Трійцю подавали щедру милостиню і не відмовляли нікому в допомозі.
Ще місяців за два до цих свят вишивальниці-волонтерки бібліотеки-філіалу №7 також не відмовили Тамілі Литвиненко, з якою знайомі ще за часів її волонтерської діяльності. Зараз вона служить військовим лікарем на передовій і звернулася з проханням, щоб передали рушники для оздоблення ікон в фронтовій капличці. Спочатку планували передавати рушники, які є в колекції бібліотеки, так було б швидше. А потім вирішили вишити нові, адже в період карантину вільного часу вистачає.
11 рушників вишили волонтерки – по 3 рушники від Віри Гордівської та Олени Цубер, по 2 рушники від Марії Носенко та Зої Дацько. 
Спільний рушник від Олени Кульчій та Лідії Степаненко, а ще 4 рушники з бібліотечної колекції.
Катерина Калініченко створила ікону, оздоблену фріволіте та мереживо до одного із рушників. 
        Волонтерка Надія Форманчук ще пошила для бійців і 12 подушок.
Такий сформований подарунок уже відправлено в Донецьку область, щоб ікони каплички на Трійцю були прикрашені обновами. Від вишивальниць і всіх волонтерів загону «Невтомні бабусі» щирі побажання, щоб ці рушники та молитви були для бійців надійними оберегами.

Немає коментарів:

Дописати коментар