13 червня 2020 р.

ГОРТАЮЧИ СТОРІНКИ "Щоденників читання"

        «Шок — це рожен, на якому судомиться, конаючи в муках, твоя віра в людей і твоя душа».
 «Треба серця докладати, аби діти, як бур’ян, не росли, отоді й пуття якогось ждати можна».
 «Коли вам кажуть скільки завгодно – знайте, це пастка. Це красиві слова, та й усе».
  «Направду час – це змія, що з’їдає за хвоста, усе рухається по колу. Усе й усі».
  «Люди це набір комплексів і парадоксів. Майже всі шкодують за чимось у минулому, але тільки на словах».
 А Наталка Шевченко в романі «Подвійні міражі» своїх героїв книги змусила, не просто на словах шкодувати за минулим…
 Існує давня легенда: раз на сто років древній бог збирає разом сімох різних людей, які занапастили життя собі та іншим. Він доправляє «обраних» у таємне місце, котрого не знайти на жодній мапі, і залишає там на ніч. До ранку доживуть не всі. Але кожен, хто врятується, отримає шанс прожити власне життя наново. Зробити інший вибір. Виправити всі помилки.
 Герої роману – семеро пасажирів однієї маршрутки… Їм  доля дарує другий шанс змінити своє життя. Вони й гадки не мають, що опинились разом невипадково. Відтепер доля незнайомців перетворитися на шахові фігури у якійсь незбагненній і моторошній грі. І вони мають зробити вибір, від якого залежатиме їхнє майбутнє.
 Життєве кредо Наталки Шевченко: «Ніколи не здавайся». І її герої так само не здаються — кожен до останнього змагається за себе та… за інших. Вони справді змінюються. Вони справді заслуговують на другий шанс. Тож «якщо літературний персонаж хоче жити, письменник тут безсилий». А читач, перегорнувши останню сторінку цієї захопливо-моторошної книжки, має нагоду замислитися й над власним життям.

Немає коментарів:

Дописати коментар