11 червня 2020 р.

В’яжіть із задоволенням та будьте щасливими! Скарбничка порад до Всесвітнього дня в'язання

    В 2005 році за ініціативою Даніель Ландес виникла ідея Всесвітнього дня в'язання на публіці. Вона полягала в тому, щоб раз на рік у другу суботу червня любителі в'язання збиралися разом на свіжому повітрі в колі однодумців. 
 В’язання — дуже давнє мистецтво рукоділля. Заняття це допомагає жінкам одягатися модно, привабливо та оригінально. Ті, хто вміє в’язати, знають, що сидіння за рукоділлям вечорами не тільки заспокоює нерви, рятує від стресів і перенапруги, але й дарує незабутні хвилини творчого натхнення.
 Озирніться навкруги – поголовна мода на в’язання набирає обертів. Відомі актори, моделі, артисти, причому не лише жінки, а навіть чоловіки не соромляться показати себе на публіці зі спицями або гачком. Це не просто захоплення або хобі, в’язання радять психотерапевти голлівудським зіркам як засіб для боротьби із стресом і для підтримки високого інтелектуального рівня.
  Джулія Робертс очолює списки голлівудських в’язальників. Вона не соромиться з’являтися на прийомах або на вулиці у власноруч зв’язаному одязі. На кіномайданчику актриса постійно в’яже і навіть задає тон у в’язаній моді.
  Сара Паркер у багатьох своїх інтерв’ю розповідає, що в’язання допомагає вбити час і заспокоює нерви. В’язання гачком і спицями шапок, в яких Сара з’являється на публіці, надихнуло на вибір улюбленого заняття і прихильників актриси.
 7 ПРИЧИН, ЧОМУ В’ЯЗАННЯ – НАЙКРАЩИЙ АНТИДЕПРЕСАНТ ДЛЯ ЖІНОК!
  В’язання – заняття не лише цікаве, а й дуже корисне, і цей факт вже давно підтверджений науковцями. І особливо сприятливо цей вид рукоділля впливає на жіночу психіку, адже під час в’язання ми заспокоюємось, розслабляємось, упорядковуємо думки і просто робимо таку необхідну нам іноді паузу. Тож, якщо ви шукаєте хороший спосіб перезавантаження та відпочинку, терміново беріть в руки нитки й спиці або гачок, а ми розкажемо, чим вони будуть корисними!
 Ось як  в’язання впливає на жінку: петелька, ще петелька, нитка монотонно проковзує між пальцями, ритмічний стукіт спиць заспокоює, а голова сама по собі звільняється від зайвих думок! Ефект від в’язання справді чарівний, а пояснюється це дуже просто:
 1. В’язання гармонізує жіночу природу
 В наш час жінки нерідко займаються суто чоловічими справами: заробляють гроші, обіймають керівні посади, активно відвідують спортзали, водять автомобілі тощо. Це непогано, але певні недоліки, все-таки, є: рухи стають більш швидкими та різкими, втрачається м’якість голосу та легкість в тілі. Зате під час в’язання жінка входить в стан гармонії зі своєю внутрішньою природою, тож навіть жіноча гормональна система починає працювати краще!
 2. В’язання заспокоює та знімає стрес
 Монотонні рухи, які ми здійснюємо в процесі в’язання, значно знижують рівень адреналіну, а це допомагає перейти в стан спокою. Французькі акушери-гінекологи навіть рекомендують брати  в’язання на пологи! Причому плести повинна акушерка, яка спостерігає за вагітною – таким чином вона передає їй свою впевненість та врівноваженість.
 3. В’язання дарує відчуття захищеності
 Створюючи щось красиве, ви зосереджуєтесь на тому, що маєте тут і зараз – без зайвого аналізу та хвилювань. Ось є ви, є ваші руки, є нитки і спиці, ви знаходитеся в спокійній атмосфері й займаєтесь улюбленою справою. Таким чином ваш мозок розуміє, що все добре, стабільно і можна трішки відпочити та оновитися.
 4. В’язання – це йога для мозку!
 Жінка, яка в’яже, поступово входить в стан психологічної рівноваги і навіть медитації! Недарма цей вид рукоділля настільки популярний в неврології та часто рекомендується як терапія для заспокоєння.
 5. В’язання знижує ризик деменції
 Наукове дослідження, участь в якому взяло більше 2000 людей похилого віку, показало чудовий результат. Виявляється, що любителі регулярного в’язання мають набагато більше шансів зберегти ясність розуму та уникнути старечого слабоумства.
 6. В’язання об’єднує
 За кордоном дуже популярними є спеціальні групи та гуртки для в’язання, де всі бажаючі поєднують спілкування з улюбленим хобі. Ідея справді чудова, адже сприяє обміну досвідом та соціалізації. Можна також знайти віртуальних однодумців по в’язанню – в соцмережах зараз дуже поширені різноманітні об’єднання за інтересами. Спробуйте, це дуже надихає!
 7. В’язання робить людей щасливими!
 Воно дарує радість і тим, хто в’яже, і тим, хто носить в’язані вироби, і тим, хто споглядає всю цю плетену красу! Жінки, які полюбляють в’язання, вміють релаксувати та насолоджуватися творчою самореалізацією, а що це, як не одна з важливих складових щастя?
 Але в’язання не пройшло і повз чоловіків: Девід Духовни, Курт Кобейн не соромляться свого хобі.
 Якщо ви вмієте, любите в’язати і робите це регулярно, вам дуже пощастило! Неврологи одноголосно стверджують: в’язання – йога для мозку, найкраща профілактика різних патологічних станів мозку…
 ОСЬ ЩО БУДЕ, ЯКЩО В’ЯЗАТИ ЩОДНЯ!
  • Покращиться психічний стан, рішення психологічних проблем забиратиме менше ваших душевних ресурсів.
  • Уважність і концентрація стануть вашими постійними супутниками.
  • Розвиток дрібної моторики дасть вам можливість виконувати складні побутові справи, перед якими у вас раніше опускалися руки.
  • Творчі здібності розвиватимуться і тішитимуть вас несподіваними проявами.
  • Самооцінка досягне нового рівня – почуття гордості за красиво виконану роботу та впевненість у своїх силах дадуть відчути вам свою значимість.
  • Простий шлях розвинути терпіння і наполегливість – в’язання. Ніщо не виведе вас із рівноваги!
  • Пам’ять стане набагато кращою, а мозок працюватиме в рази швидше.
       В’яжіть із задоволенням, реалізовуйте власні творчі задуми та будьте щасливими!

Немає коментарів:

Дописати коментар