24 червня 2020 р.

З корисними порадами в садок й на город

 
          Журнально-газетний радар 
    Для багатьох дача – улюблене місце відпочинку та дозвілля. Віддаленість від великого міста дає можливість відволіктися від шуму та метушні. А в період карантину - це ще унікальна можливість проводити період ізоляції з користю і цікаво.
Але дача потребує і багато уваги. Бо якщо там є сад чи город, то не слід забувати, що вони є живими організмами, які ростуть, розвиваються, мають свої потреби. І якщо Ви хочете, щоб з кожним сезоном вони ставали тільки красивішими та привабливішими, то потрібно буде докласти деяких зусиль в догляді за ними.
         Як доглядати за садом та ділянкою?
Ви мрієте про город, але боїтесь, що це складно? Можливо, Вам допоможуть сучасні прийоми агротехніки, про які можна прочитати в статті «Науковий підхід» (журнал «Лиза» № 17 – 18). 
Якщо на городі на початку літа робота кипить, то в саду червень може здатися дуже спокійним місяцем. Але це не так. Хоча масове цвітіння закінчилося, весняна обрізка та обробка рослин від шкідників давно позаду, спочивати на лаврах і чекати врожаю садівникові ще рано! Як би йому не хотілося спокійно поспостерігати, як наливаються плоди, і піднімається над кронами молодий приріст, для дозвільного відпочинку немає ні хвилини. У червні настає час: боротьби з комахами і поширеними хворобами рослин; поливів і підгодівлі плодових культур; живцювання чагарників і дерев для отримання осіннього посадкового матеріалу. Уваги дачника вимагають проведені навесні щеплення, а також рослини, які постраждали від підступних заморозків.  
У травні закінчується цвітіння весняних рослин. Червень приймає естафету і змушує квітникаря від душі попрацювати на клумбах, щоб ділянка влітку постала у всій своїй красі.
Що ж треба зробити дачникові на клумбах в червні? Які завдання найважливіші? Як облаштувати красиву клумбу на дачі в червні місяці? Розставити пріоритети може тільки сам дачник або погодні умови. А ми пропонуємо Вам цікаві рекомендації із газет та журналів 2020 року, які можуть бути цікавими.
 «Які однорічні квіти цвітуть усе літо» – це стаття із «Журналу для жінок» за травень. В ній розповідь про невибагливі квіти для дачі – сальвію, календулу, настурцію, лобелію, немофілу. Тут же розповідь і про іпомею, яка замаскує будь-які огріхи подвір’я і створить красивий зелено-квітковий килим. Серцеподібні листки іпомеї з великими воронкоподібними квітками різноманітного забарвлення прикрашають сад із червня до перших заморозків.
 Хочете мати «палаючу зірку» у саду? Про це читайте у червневому «Журналі для жінок». Так красиво називають любителі квітів багаторічну рослину – ліатріс колосковий, рожево-лілове колосся якого цвістиме з липня по серпень. А ще тут же стаття «Портулак потішить ваш вибагливий смак», в якій дається детальна інформація про ці квіти та догляд за ними.
 «Як доглядати за люпином?»  – наступна порада щодо способів посадки і розмноження цих квітів з квітневого номеру «Журналу для жінок».
 А ще тут же можна прочитати як прикрасити подвір’я совою з дерева та здивувати сусідів незвичними виробами із шин. 
 Газета «Дачные советы», яка виходить в журнальному форматі.
 Це видання – добрий помічник тим, хто цікавиться що садити, де садити, як садити і в садку й на огороді. Поради однодумців також підкажуть як будувати, ремонтувати, планувати. Листи дописувачів – це система навігації по безкрайньому океану дачного життя в усіх його проявах. Кожен знайде для себе те, що йому цікаве, а ми підібрали матеріали про квіти, бо саме вони є окрасою влітку.
 Хай за допомогою наших порад ваша клумба та сад будуть найгарнішими!

Немає коментарів:

Дописати коментар